window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-85287376-5');

EXIM Bank Exam Question Solution 2020

EXIM Bank Exam Question Solution 2020, EXIM Bank Job Exam question Full Solution 2020, EXIM Bank MCQ exam question Solution, Bank Exam Question and Solution 2020, EXIM Bank Question Full Solution, EBL Exam question solution 2020, EBL MCQ exam question Full Solution

EXIM Bank Limited Today take an MCQ exam for the post of Management Trainee Officer (MTO), Trainee Officer, Trainee Assistant Officer (Cash), Every applicant can see their job exam question solution here and can remark his right and wrong answer.

EXIM Bank Exam Question Solution 2020

PSC, JSC, SSC, HSC, National University and all job exam results we publish on our website resultpediabd.com. All Job circular and exam result every visitor can get here easily and faster than any other site. Our result pedia bd team always gives here a great service for you so don’t miss our service. 

Bangladeshi every job applicant cannot find out their job exam information so we give them an extra possibility for it. Warmly wishing welcome every visitor on our site and try to solve every problem of Bangladeshi regular job applicants. We always try to give here a clear image so it gives you a great reading quality. Result pedia bd in one of the most popular sites of Bangladesh for job circular and exam results.

we always post here a clear image and the applicant can save it easily by our site. Stay with us and visit regularly for the news update. the applicant needs a great preparation for this job, the job exam will be held a few months later.

EXIM Bank Exam Question Solution 2020

Post Name:

1. Management Trainee Officer (MTO)

2. Trainee Officer

3. Trainee Assistant Officer (Cash)
Exam Date: 10 January 2020

Exam Time: 10.00 AM

Exam Type: MCQ + Written

Exam Taker: IBA

১. Ans: b 

২. Ans: a

৩.

৪. Ans: b 

৫. Ans: b 

Opposite meaning:

৬. Embrace – Reject

৭. Provoke – Encourage

৮. enormous -tiny

৯. Relinquish -Posses

১০. Gloomy – Bright

১১. Jerry visits the doctor off and on. Ans: occasionally

১২. I have a bone to pick with Mita in this matter. Ans: Am angry

১৩. There was no opposition to the new policy by the rank and file of the Government.

Ans: the ordinary members

১৪. The president of the club believes in the policy of making hay while the sun shines.

Ans: making the best use of a favorable situation

১৫. The new king did not take after his father. Ans: resemble

১৬.

১৭.

১৮.

১৯.

২০.

21. Sp: CP= 7:9

CP= 675/7 *9= 867.86 tk

Loss= 867.86-810= 57.86 tk

Loss percentage= 57.86/867.86 *100=6.67%

Ans: None

22. Total value = 3*P= 3p

Third number= 3p-r-s

23. Two number be x and y

X+y= 100—1

1/x +1/y= 1/21

=> x+y= xy/21—-2

Xy= 21*100

=> xy= 2100

Two numbers = 70,30

Difference = 40

24. Tanvir has= 450*(1/2) + 500= 725 tk

He gives his brother= 450*(1/2) * 46/100 + 500*54/100=103.5+280= 383.5 tk

Required ans= 725-383.5= 341.5 tk

25. Let three number be x, x+2, x+4

X+x+2= 166

=> 2x= 164

=> x= 82

Second number= 82+2= 84

26. Speed ratio= 10:9

Time ratio= 9:10

(10-9)= 1 part= 2.5 hour

9 part= 22.5 hr

Required ans= 315/22.5= 14 km/ hr

27. Let bike traveled be y to z = 24 km

So bike traveled to x to y= 24*2= 48 km

Total distance= 72 km

Oil required= 24/24 + 48/16= 4 gallon

Required ans= 72/4= 18 km/ gallon

28. New output= 100*112/100 * 125/100= 140

Required ans= 40/140 *100= 28.57%

29. HCM of 66,88 and 110 is= 22

Required ans= 66/22 + 88/22 + 110/22= 12

30. Number be x

2x+30= 4x

=> x= 15

Required ans= 45

31. US : Bang= 5:2= 5*5: 2*5= 25:10

Bang : British = 5:1= 5*2 : 1*2= 10:2

Us: British = 25:2

32. Six year ago bulbul was x years old

Anika was= Px years old

Atq

Px+6= 17

=> Px= 11

=> x= 11/p

Required ans= 11/p +6

33. Per day consumed= 39/6= 6.5 pounds

91 pounds consumed in= 91/6.5= 14 days

Required ans= 14-6= 8 days

34. 2(n+3)

If Any positive number is multiplied by even number, the result must be even.

(35,36,37) questions are not clearly visible.

38. Total capacity= 30/1 *3*2= 180 leter

39. 64*48= 24*x

=> x= 128

Perimeter = 2(128+24)= 304 meter.

Puzzle:

40. D

41. A

42. C

43. D

44. A & E both

৪৫.  Which of the following is not a component of CAMELS rating of financial institutions? Ans: Market Risk

৪৬. When is international cooperative Day celebrated? Ans: First Saturday of July 

৪৭. Center of integrated Rural Development for Asia and Pacific (CIRDAP) was established in which year?

Ans: 1979

৪৮. In our National Parliament, whose vote is known as the “casting vote”?Ans: Speaker’s Vote

৪৯. Which area in an excel window shows the input values and formula. Ans: Formula Bar

৫০. According to the constitution of Bangladesh what is the minimum age of become the speaker of the parliament? Ans: 25 Years

সম্পূর্ণ সমাধানের কাজ চলছে……….. একটু পরে এখানে দেওয়া হবে… 

 

 

 

 

 

 

We warmly wishing welcome every visitor to our site to stay with us for the news update.

 

We post here all of the job circular, job exam date, admit card download link and important news, we remain it’s very essential for you so if you remain this site help you broadly can visit here for the news update. For more information about any job circular in Bangladesh, you can contact us on the Facebook group or Twitter. Our admin always stays with you to solve this problem.

Job-related content writing and information is more important for applicants cause it helps to understand the job circular easily so we can say this way we are the best in Bangladesh. Candidates can easily find out their essential information in the upper search icon on our site. Result pedia bd always fast for your consideration.

Never try to copy us cause our all content has copyrights so anybody copies our text and uses it his own site we warning them another way we case against them so be careful. At present we see some site copy our text and use it in his own site we already warning them if they don’t obey our warning we take a step against them